donderdag 22 oktober 2020

Wij zijn echte techniekers!

Vandaag experimenteerden we met elektrische stroom met de koffer van Acht Wespen. We zochten naar geleiders. Als ons voorwerp een geleider was, brandden de lichtjes van de robot. We speelden het stroomkringspel. De lamp (gespeeld door Kiara) en de radio (gespeeld door Aleksander) werkten alleen als de stroomkring gesloten was. Daarna kregen we een opdrachtenboekje en gingen zo op zoek naar hoe we een lampje konden doen branden, een zoemer laten zoemen (voor gevoelige oren: let op bij de filmpjes van de zoemers 😉) en een propeller laten draaien, zelfs in de 2 richtingen! We waren terecht fier en blij als het lukte. Geniet van de foto's. Klik op de link om alle foto's te bekijken.

https://photos.app.goo.gl/ndvgBD9AfAoodXyX9








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.