zondag 17 maart 2019

Jeugboekenmaand

Woensdagochtend stonden er een paar grote dozen in de tijgerklas. Nieuwsgierig gingen we op zoek naar wat erin zou kunnen zitten. We vonden alleen nog méér dozen: grote, kleine, dikke, dunne, mooie, ronde, vierkante... Spijtig genoeg waren ze allemaal leeg, ook de snoepjesdoos... 😄 We konden ons verstoppen in de dozen en moesten zoeken welk vriendje we misten.

De dozen waren er gekomen omdat maart de jeugdboekenmaand is.
We luisterden naar "Het kartonnen kasteel". Dit boek gaat over 2 vriendjes, Bart en Edo, die met hun grote doos elke dag naar de Suikerheuvel gaan om te spelen. Hun dozen worden dan een kasteel of een piratenboot, ze fantaseren erop los. Op een dag komt er een andere jongen met een grote doos, Kai,  meespelen en dat vindt Bart niet zo leuk... Uiteindelijk loopt alles goed af en Bart, Edo en Kai spelen terug samen.




Klik op onderstaande link om alle foto's te bekijken:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.