zondag 13 maart 2016

We maakten een film over de Titanic!

Onze tijgertjes kwamen naar de creaklas met een heel mooi boek over de Titanic. Ze waren er helemaal vol van en wisten er heel veel over te vertellen. We zijn meteen begonnen om alles te tekenen en uit te knippen: Jarne tekende de boot, Lleyten de kapitein, en samen met Elise, Mathis en Jasper de mensen en de reddingssloepen. Er werden ook golven geknipt en sterretjes gemaakt. Wat waren ze enthousiast!

Met al deze figuren hebben we een animatiefilm gemaakt.
De kinderen deden de figuurtjes bewegen en deden stemmetjes na. De juf heeft alles gefilmd en er een filmpje van gemaakt.  Er zit ook een een stukje stop-motion in: dat is dat je de figuren elke keer een klein beetje opschuift, en daar telkens een foto van maakt. Al die foto's na elkaar lijken op een echt bewegend beeld.

Is onze film niet mooi gelukt? Klik hier om hem te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.