woensdag 26 november 2008

Het huis van de Sint

We mochten vandaag, 26 november, op bezoek naar het huis van de Sint! 2 zwarte pieten, de kookpiet en de boekenpiet, hebben ons rondgeleid. Zo mochten we eens rondsnuffelen in de badkamer van de Sint (met een prachtig verwarmd toilet), de slaapkamer en de eetkamer. De Sint houdt duidelijk van rode spullen!
We mochten ook een kijkje nemen in de inpakkamer. Er liggen heel veel cadeautjes en chocolade...en de sleutels van de huizen die geen schoorsteen hebben waar de pieten door kunnen. Zo kan toch iedereen zijn cadeautje kijken.
Daarna mochten we even op de daken leren lopen in de oefenkamer van de pieten, niet gemakkelijk hoor...!
De zwarte pieten hebben in het huis een apart toilet (bovenop een schoorsteen) en een badkamer. Gelukkig moet de Sint niet in dat bad... hij zou er zwart uitkomen. De slaapkamer van de pieten staat vol speelgoed en ze hebben een superstapelbed (5 op elkaar!). Daarna hebben we in de hobbykamer van de Sint een sintliedje gezongen en we mochten zelf de muziek erbij maken.
De Sint en zijn paard waren er niet, maar hij heeft wel een lekker cadeautje voor iedereen klaargezet: chocolade, een appel en pepernoten!

P.S.: Ik heb eens in het grote boek van Sinterklaas mogen piepen en heb zo zelf kunnen lezen dat de kindjes uit de tijgerklas héél flink hun best doen op school. De Sint zal ons volgende week vrijdag dan ook zelf eens een bezoekje komen brengen... Joepie!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.